Sinds gisteravond krijgen de reisorganisaties Corendon en TUI duidelijk meer boekingen voor reizen naar Curaçao. Tweeters zien hem – op zijn zachtst gezegd – zijn hoofd schudden.

Op zijn persconferentie gaf premier Mark Rutte tot medio januari een “dringend” negatief advies voor buitenlandse reizen, maar hij verklaarde ook dat het Caribische deel van het koninkrijk niet onder dit advies valt.

Boekingen voor Curaçao overspoeld direct


“We zagen de boekingen op Curaçao direct na de persconferentie”, zegt een woordvoerster van Corendon. TUI merkte een soortgelijke ontwikkeling op. Een woordvoerster zei dat er “meer interesse” is in vergelijking met de afgelopen periode. De twee organisaties, die ondanks negatieve reisadviezen op hun websites ook aanbiedingen voor andere plaatsen presenteren (“inclusief de sneltest”), zijn nog niet in staat om exacte cijfers over boekingen te geven.

Curaçao en Bonaire zijn op dit moment de enige Caribische bestemmingen waar Nederlanders op vakantie kunnen gaan. Code geel geldt alleen voor deze eilanden. Zo is Aruba op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken altijd oranje gekleurd.

Rutte zorgt voor verwarring


De verklaring van de heer Rutte “vermijd onnodige reizen” tijdens de persconferentie heeft ook voor verwarring gezorgd. Voor de Canarische Eilanden, zoals Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura, geldt bijvoorbeeld nog steeds de code geel. “Het is moeilijk uit te leggen aan klanten dat we geen reizen naar de Canarische Eilanden aanbieden vanwege een regeringsraad, wanneer er een geel reisadvies specifiek voor deze bestemming is”, legt de woordvoerder van Corendon uit. Je vliegt altijd naar de Canarische Eilanden. “We volgen de reisadviezen die specifiek zijn voor de landen van Buitenlandse Zaken,” zegt de organisatie. De TUI corona afdeling wil graag mer duidelijkheid van de overheid.

Verrassing op Twitter door te draaien op Curacao


Op Twitter wordt de belangstelling voor een vakantie op Curaçao met verbazing begroet. “Ik denk dat we helemaal gek zijn geworden in dit land,” zegt Peter Snijders in een tweet. Maar ook: “Laten we naar Curaçao gaan! Dat is goed”, kijkt men Sarah vooruit met een verlangen naar zonneschijn. Een Klaasje ziet er heel anders uit:

Manfred Meijers begrijpt de vakantiegangers misschien niet, maar hij is de praktijk helemaal kwijt: “Niet voor een amateurwedstrijd, een museum, bibliotheek of coronairproof restaurant, maar op een vol vliegtuig naar Curaçao. Ik stop ermee”. Hieronder ziet u meer reacties. De Sunweb corona afdeling was niet bereikbaar voor verder commentaar.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.