In Nederland kun je gebruik maken van goede zorg. In het geval dat je ziek wordt of medische zorg nodig hebt, is het altijd fijn als je kan rekenen op de juiste zorg. In Nederland heeft iedereen recht op een goede gezondheidszorg. Daarom is ook iedereen boven de 18 jaar verplicht om een ziektekostenverzekering af te sluiten. Omdat iedereen bijdraagt door te betalen voor zorg, blijft de zorg in Nederland toegankelijk en betaalbaar voor iedere Nederlander. 

Wie kan een zorgverzekering afsluiten?


Kan iedereen een zorgverzekering afsluiten? In Nederland moet iedereen zich verzekeren met een zorgverzekering. De basis zorgverzekering is verplicht voor iedereen, die in Nederland werkt of woont. Naast de basis zorgverzekering is er ook de mogelijkheid om je aanvullend te verzekeren voor zorg. De aanvullende verzekeringen zijn niet verplicht in Nederland. 

Waarom is een zorgverzekering afsluiten belangrijk?


Het afsluiten van een zorgverzekering is belangrijk. Het is namelijk wettelijk verplicht om jezelf te verzekeren met een zorgverzekering, als je 18 jaar en ouder bent. Wat gebeurt er als je jezelf niet verzekert met een zorgverzekering? Dan kan dat leiden tot een boete.

Hoe hoog is de boete als je geen zorgverzekering afsluit

Zoals we al eerder in het artikel hebben aangegeven is het van belang om een zorgverzekering af te sluiten. Doe je dat niet? Dan kan dat een boete tot gevolg hebben. De hoogte van de boete is € 426, 24. Zorg er dus voor dat je een zorgverzekering hebt afgesloten. Zo kun je profiteren van de beste zorg in Nederland en voorkom je eventuele boetes. 

Zorgverzekering online afsluiten

Via diverse online vergelijkers  kun je gemakkelijk zorgverzekeringen bekijken en afsluiten. Binnen enkele minuten kan je goed verzekerd zijn. Wij weten maar al te goed, dat een goede en passende verzekering vinden niet altijd gemakkelijk is. Daarom helpt zo´n online vergelijker je verder bij het vinden van een passende verzekering.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.